VEGAN BURGER ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ MALA PERUVIANA

VEGAN BURGER ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ MALA PERUVIANA

ΥΛΙΚΑ

  • 4 ψωμάκια
  • λίγη μαργαρίνη
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες -δαχτυλίδια
  • 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε φέτες
  • 4 κ.σ. τριμμένο φυτικό τυρί
  • Μαρούλι ή λόλα

Για το μπιφτέκι λαχανικών

  • 250 γραμ. φακές η μαυρομάτικα φασόλια.
  • 1 καρότο κομμένο σε φέτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο στα 4
  • 4 πατάτες κομμένες στα 4
  • 4 φέτες ψωμί τριμμένο σε ψίχουλα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο η κόλιανδρο
  • 1/2 κ.γλ. κάρυ
  • 1/2 κ.γλ. κύμινο
  • 2 κ.σ. κόρν φλάουρ
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο

Για την μαρμελάδα τομάτας

  • 1 μπουκάλι 500ml Mala Peruviana
  • 1 φλ. ζάχαρη καστανή
  • 5 κ.σ κρέμα βαλσάμικου
  • 1 κ.γλ κοφτό αλάτι
  • 1 πρέζα κύμινο σκόνη
  • 2 πέζες καπνιστή πάπρικα
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1 μικρό κομμάτι ξύλο κανέλας
  • 2-3 μπαχάρια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΣ

Βάζουμε μέσα σε κατσαρόλα με χοντρή βάση την Mala Peruviana και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και τα μπαχαρικά σε σκόνη.

Αφήνουμε να πάρουν βράση, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5΄.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε τη μαρμελάδα για περίπου 1 ώρα.

Τότε, δένουμε σε τουλπάνι, το γαρύφαλλο, την κανέλα, τα μπαχάρια και τα ρίχνουμε στη μαρμελάδα τομάτα.

Προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού και ανακατεύουμε.

Σιγοβράζουμε τη μαρμελάδα για περίπου μισή ώρα.

Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη, όταν ανοίγουμε δρόμο-αυλάκι, με την ξύλινη κουτάλα στη βάση της κατσαρόλας.

Αφαιρούμε το τουλπάνι με τα μπαχαρικά από τη μαρμελάδα τομάτα.

Βάζουμε την μαρμελάδα σε βάζο αποστειρωμένο.

Καλύπτουμε με τα καπάκια, αναποδογυρίζουμε τα βάζα επάνω στον πάγκο της κουζίνας. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Για το Vegan Burger

Ξεκινάμε τα vegan μπέργκερ, βάζοντας σε μία κατσαρόλα τις φακές, το καρότο, το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα καλύπτουμε με νερό.Τα βράζουμε για 25′ να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα βάζουμε σε μπολ.

Προσθέτουμε το ψωμί, το κόρν φλαουρ, τον μαϊντανό, το κάρυ, το κύμινο και αλατοπίπερο.

Τα ζυμώνουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.

Πλάθουμε 4 μπιφτέκια.

Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 2-3 κ.σ.  ελαιόλαδο να ζεσταθεί.

Ψήνουμε τα μπιφτέκια λαχανικών, μέχρι να ροδίσουν από την μια πλευρά και τα αναποδογυρίζουμε να ροδίσουν κι από την άλλη.

Για το στήσιμο του μπέργκερ

Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση.

Τα ψήνουμε σε σχαροτήγανο από την μία πλευρά.

Τα αλείφουμε με την μαρμελάδα Mala Peruviana και βάζουμε επάνω φέτες κρεμμύδι, ένα μπιφτέκι, μια φέτα ντομάτα και λίγο τριμμένο τυρί και το μαρούλι. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα ψωμάκια

Σερβίρουμε με πατάτες ή ψητά λαχανικά

Βάλε δίπλα σε ένα μπολ έξτρα μαρμελάδα Mala Peruviana και επιδώσου σε φαντασμαγορικές βουτιές.

Top