The story… Harry’s New York Bar & Bloody Mary

The story… Harry’s New York Bar & Bloody Mary

1920 στο Παρίσι.

Σε μία από τις πιο σπουδαίες καλλιτεχνικά περιόδους της πόλης, όλο το «enfant gâté» της τέχνης και της παγκόσμιας λογοτεχνίας έχει εγκατασταθεί στην Πόλη του Φωτός. Τα βράδια  όλοι πάνε από το ένα πάρτυ στο άλλο.

Στο Harrry’s  Bar στο Παρίσι, όπου σύχναζαν συγγραφείς σαν τον Έρνεστ Χέμινγουεϊ και τον Σκοτ Φιτζέραλντ,  ο bartender Fernand Petiot, θέλοντας να νοστιμίσει τη βότκα που έφεραν μαζί τους οι εμιγκρέδες της Οκτωβριανής Επανάστασης, της προσέθεσε χυμό τομάτας.

Οι εντυπώσεις  θετικές.

H φήμη του cocktail και του bartender θα ταξιδέψει και πέρα από τον Ατλαντικό και συγκεκριμένα στο Manhattan. Στο διάσημο King Cole Bar του ξενοδοχείου St. Regis. Εκεί όμως, συνάντησε πιο απαιτητικούς και εκλεπτυσμένους πελάτες, γι’ αυτό το λόγο ο Petiot αποφάσισε να προσθέσει μερικές έξτρα πινελιές στο -μόλις δύο συστατικών- Bloody Mary. Worcestershire sauce, αλάτι σέλερυ, μαύρο πιπέρι, χυμός λεμονιού και tabasco sauce, ήταν αυτά που επέλεξε και προσέδωσαν μια πολύ πιο πικάντικη γεύση στο στόμα.

Όσον αφορά το όνομα, αυτό μάλλον προήλθε από το saloon Bucket of Blood στο Σικάγο, όπου γινόντουσαν αρκετοί καβγάδες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σε πολλά σημεία του αίματα, τα οποία καθάριζε μια σερβιτόρα με το όνομα… Mary.

Top