Σάλτσα Αμερικαίν
“είναι η βάση για να φτιάξουμε την ιδανική Μπισκ από γαρίδες. Χρησιμοποιείται σε ψάρια και διάφορες παρασκευές θαλασσινών όπως η σούπα Μπισκ.” Υλικά 500 γρ κελύφη από γαρίδες ,καραβίδες κτλ(οστρακοειδή) 1 λίτρο ζωμό ψαριού( έτοιμο από κύβο ή από ψάρια) 1 μπουκάλι Mala Peruviana red 500ml 2 κρεμμύδια ξερά 3 καρότα 1 μάτσο σέλερι 2 πράσα 100ml […]
Ριζότο με Mala Peruviana και βασιλικό
“το ριζότο δικαιωματικά αποτελεί ένα από τα θαυμαστά Ιταλικά πιάτα. Απαιτεί την απολυτή προσοχή μας κατά την παρασκευή του αλλά δεν θεωρώ ότι χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις αν κάποιος ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες. Ιδανικό πιάτο για ένα δείπνο συνοδευόμενο με ένα καλό λευκό ή ροζέ κρασί. Προσοχή στην ποσότητα του ζωμού που εφαρμόζουμε στο ρύζι ,πρέπει […]
Μπισκ από γαρίδες
“μπορεί να φτιαχτεί και από σάλτσα Αμερικαίν προσθέτοντας λίγο ζωμό ψαριού και τις γαρίδες καθαρισμένες να συνοδεύουν την σούπα. Φτιάχνεται με όλα τα οστρακοειδή.” Υλικά 1 κιλό γαρίδες μεσαίου μεγέθους 1 μπουκάλι Mala Peruviana red 500 ml 1 λίτρο ζωμό ψαριού 1 μιρεπουά λαχανικών (σέλερι, καρότο ,φινόκιο, κρεμμύδι , πράσο κτλ) Πιπέρι κόκκους 1 φύλλο δάφνης 100ml […]
Σάλτσα Σορόν (sauce choron)
“ουσιαστικά είναι σάλτσα Ολλανδέζ με την προσθήκη τομάτας Mala Peruviana. Γι αυτό λοιπόν θα αναπτύξουμε την παρασκευή της σάλτσας Ολλανδέζ αρχικά. Η σάλτσα Σορόν είναι μια σάλτσα που διατηρείται ζεστή σε μπαίν μαρί και συνοδεύει κυρίως κρέατα της σχάρας. Ρεντιξιόν κάνουμε βάζοντας το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το ξύδι να βράσει, μέχρι να εξατμιστεί .” Υλικά Ολλανδέζ […]
ΧΟΙΡΙΝΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΣΕ ΚΡΕΜΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΨΩΜΙΟΥ από τον Χρήστο Τζιέρα
Υλικά 200γρ φιλετάκια χοιρινά κομμένα σε φέτες 2 φέτες του τοστ (κομμένες στη μέση) 100γρ Mala Peruviana 100ml ζωμό βοδινό 30ml κρέμα γάλακτος 50ml λευκό κρασί 40ml ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι 1 κλωνάρι θυμάρι ΧΟΙΡΙΝΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΣΕ ΚΡΕΜΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΨΩΜΙΟΥ Εκτέλεση Αλατοπιπερώνω τα φιλετάκια. Σ’ένα τηγάνι με ελαιόλαδο τα σοτάρω μέχρι να ροδίσουν και τα […]
ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ & ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ από τον Βασίλη Καλλίδη
“Την Κυριακή 9 Μαρτίου, στις 20:00, η εκπομπή «Νόστιμη γη» επισκέπτεται την πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Βασίλης Καλλίδης, την όμορφη Θεσσαλονίκη. Ένα επεισόδιο γεμάτο νοσταλγία που μας ξεναγεί στα μέρη που μεγάλωσε, από τα Λαδάδικα μέχρι τη Νέα Παραλία και την Επανομή συστήνοντάς μας τις αγαπημένες του λιχουδιές. Μοντέρνες ταβέρνες, αυθεντικές πιτσαρίες […]
ΓΟΠΕΣ ΤΖΙΛΑΔΙΑ από τον Ανδρέα Λαγό
Υλικά για 6 άτομα 1 ½ κιλό γόπες καθαρισμένες 200γρ. ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια μικρά ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 400 ml Mala Peruviana Αλάτι-πιπέρι 2 κουτ.σούπας ρίγανη ξερή ή φρέσκια ψιλοκομμένη Χυμό από 2 λεμόνια Ξύσμα από 1 λεμόνι ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 500γρ. ζεστό νερό ΓΟΠΕΣ ΤΖΙΛΑΔΙΑ Εκτέλεση Πασπαλίζω τις γόπες με αλάτι και πιπέρι. […]
Ντάκος κρητικός
“ένα γρήγορο ,δροσερό και απολαυστικό πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως πρώτο ή ως κυρίως. Έρχεται από την μεγαλόνησο Κρήτη και κύρια υλικά του είναι το παξιμάδι, η τομάτα, η φέτα ( ή ξυνομυζήθρα) και το ελαιόλαδο .Μπορεί να εμπλουτιστεί με διάφορα μυρωδικά και να αναβαθμιστεί ,εμείς όμως θα κρατήσουμε την κλασσική συνταγή που εκφράζει […]