Ποπιέτες χοιρινές

.

 Υλικά

  •  6 εσκαλωπ χοιρινά λεπτοκομμένα
  • 6 φέτες ζαμπόν καλής ποιότητας
  •  12 φέτες μοτσαρέλα
  •  1 μπουκάλι Mala Peruviana red 500ml
  •  2 σκελίδες σκόρδο
  • 12 φύλλα βασιλικού(πλατύφυλλου)
  • 20 γρ ξηρό λευκό κρασί
  • Κάπαρη
  • Λίγο αλεύρι
  • Ελαιόλαδο
  •  Αλάτι πιπέρι

Ποπιέτες χοιρινές Οδηγίες

  1.  Απλώνουμε τα εσκαλωπ στον πάγκο εργασίας, τοποθετούμε μια φέτα ζαμπόν στο κάθε ένα και από δυο φέτες μοτσαρέλα διπλά την μια στην άλλη ώστε να καλύψουν όλη την επιφάνεια τους. Στο κέντρο κάθε φέτας μοτσαρεέλα από ένα φύλλο βασιλικό. Ρολλάρουμε και καρφώνουμε μια οδοντογλυφίδα για να κρατήσουμε την ποπιετα σε ρολό.
  2. Πουδράρουμε με λίγο αλεύρι τις ποπιέτες και βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο να κάψει.
  3. Τις σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν γύρω γύρω συμπληρώνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, σβήνουμε με το κρασί και στο τέλος ρίχνουμε την Mala Peruviana. Το μισό ή ολόκληρο μπουκάλι, εξαρτάται πόσο πλούσια θέλουμε να είναι η σάλτσα μας.
  4. Τελειώνουμε με την κάπαρη κατά βούληση και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε πάνω σε ταλιατέλες ή λιγκουίνι al dente.
  6. Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού. Ψεκάζουμε τελευταία στιγμή με λίγο ελαιόλαδο.

*ένα γρήγορο και μέτριας δυσκολίας φαγητό που μπορεί ταυτόχρονα να εντυπωσιάσει και με την γεύση του και με το σερβίρισμα του.

Preparation

Categories:

Share it to social

Top