“μπορεί να φτιαχτεί και από σάλτσα Αμερικαίν προσθέτοντας λίγο ζωμό ψαριού και τις γαρίδες καθαρισμένες να συνοδεύουν την σούπα. Φτιάχνεται με όλα τα οστρακοειδή.”
- 1 κιλό γαρίδες μεσαίου μεγέθους
- 1 μπουκάλι Mala Peruviana red 500 ml
- 1 λίτρο ζωμό ψαριού
- 1 μιρεπουά λαχανικών (σέλερι, καρότο ,φινόκιο, κρεμμύδι , πράσο κτλ)
- Πιπέρι κόκκους
- 1 φύλλο δάφνης
- 100ml κονιάκ
- 100ml κρασί λευκό
- 100 γρ βούτυρο
- 100 ml κρεμά γάλακτος
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι πιπέρι
Μπισκ από γαρίδες Εκτέλεση
Παίρνουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε το κεφάλι, το όστρακο απ το σώμα και την ουρά. Το σώμα της γαρίδας το βάζουμε σε λίγο αλατισμένο νερό με 1 φύλλο δάφνης να βράσει και κρατάμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε μέσα τα όστρακα, το μιρεπουά και τους κόκκους πιπεριού να σοταριστούν. Σβήνουμε με το κονιάκ και το κρασί και φλαμπάρουμε. Προσθέτουμε τον ζωμό ψαριού, την Mala Peruviana και τα αφήνουμε να βράσουν για 1 ώρα περίπου.
Αφαιρούμε και περνάμε από σήτα για να πάρουμε τις ουσίες τους και να σουρώσουμε. Τα όστρακα τα χτυπάμε σε γουδί για να βγάλουν όλες τους τις ουσίες. Περνάμε από εταμίν ή πολύ ψιλή σήτα και προσθέτουμε το βούτυρο και την κρεμά γάλακτος για να δέσει. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση .Σερβίρουμε προσθέτοντας τα σώματα από τις γαρίδες .