“καλοκαιρινό φαγητό πολύ δροσερό συνδυασμένο με την φρέσκια καλοκαιρινή ντομάτα. Υποτιμημένο από πολλούς δικαιολογημένα λογω της βλέννας που βγάζει.Φυσικά υπάρχει ο παλιός κλασσικός τρόπος να τις καθαρίσεις και να αποτελέσουν ένα λουκούλειο γεύμα. Είναι προτιμότερες η μεσαίου μεγέθους όταν της διαλέξουμε. Φυσικά υπάρχουν και καταψυγμένες που δίνουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα . Πρέπει λοιπόν να κόψουμε τα κοτσανάκια τους προσεκτικά μην φτάσουμε στα σπόρια ,τις απλώνουμε σε ένα ταψί ,τις ραντίζουμε με ξύδι και τις αφήνουμε στον ήλιο για 1 ώρα περίπου. Σκεπασμένες συνήθως μην εισβάλει κάποιο έντομο. Κατά το μαγείρεμα και μόλις μαλακώσουν δεν τις ανακατεύουμε γιατί τις καταστρέφουμε. Κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα μην μας κολλήσουν. Η ιδία συνταγή μπορεί να γίνει προσθέτοντας όλα τα υλικά σε ένα ταψί, στον φούρνο. Δεν προσθέτουμε νερό. Τις κατεψυγμένες αφού τις ξεπαγώσουμε τις ραντίζουμε με ξύδι και τις βάζουμε να στεγνώσουν λίγο στον φούρνο με αέρα.”