Πλένουμε καλά τα μύδια και τα καθαρίζουμε. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό al dente και τα αφήνουμε με λίγο νερό στην κατσαρόλα (χωρίς να τα κρυώσουμε) για να τα χρησιμοποιήσουμε σε λίγο. Ποσάρουμε τα μύδια για 2-3 λεπτά σε ζεστό νερό και αφαιρούμε. Σοτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα καθώς και την πιπέρια Φλωρίνης σε ροδέλες μαζί με τις καυτερές (ολόκληρες).
Μόλις ροδίσουν προσθέτουμε τα μύδια και σε 3 λεπτά σβήνουμε με το κρασί. Όταν γλασάρει ρίχνουμε την Mala Peruviana και σκεπάζουμε για 4 λεπτά να βράσουν όλα μαζί. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε σκεπασμένα όπως είναι χωρίς φωτιά για αλλά 5 λεπτά. Στολίζουμε με φύλλα μαϊντανού.