“τρώγεται και ζεστή και κρύα.Θα την προτείναμε κρύα για να αναδείξουμε την φρεσκάδα της Mala Peruviana σε συνδυασμό με την δροσιά του γιαουρτιού. Πολύ απλή και γρήγορη συνταγή.”
- 1 μπουκάλι Mala Peruviana red ή orange 500ml
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 150 γρ γιαούρτι
- 1 κ.σ. παστά ελιάς
- Φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 πρέζα πάπρικα
- 100 ml κόκκινο κρασί
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι πιπέρι
Τοματόσουπα με γιαούρτι (ζεστή) Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι , σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Μόλις ροδίσουν ρίχνουμε τον χυμό Mala Peruviana, την ζάχαρη ,τον βασιλικό (κρατάμε για ντεκόρ), την πάπρικα και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Συνεχίζουμε με το κρασί και αλατοπίπερο. Αφήνουμε 15 λεπτά σκεπασμένη να βράσει .Αφαιρούμε από την φωτιά και ψεκάζουμε με ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει, λίγο σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και προσθέτουμε το γιαούρτι σαν μπάλα στο κέντρο και διπλά την παστά ελιάς. Τελειώνουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και στολίζουμε με τα φύλλα βασιλικού.
- 1 μπουκάλι Mala Peruviana red ή orange 500ml
- 1 κ.σ. πάστα ελιάς
- 150 γρ γιαούρτι
- 2 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
- 1 πρέζα πάπρικα
- Αλάτι πιπέρι
Τοματόσουπα με γιαούρτι (κρύα) Εκτέλεση
Βάζουμε την Mala Peruviana σε σκεύος-πιάτο της αρεσκείας μας ,προσθέτουμε το γιαούρτι μπάλα στο κέντρο ,την πάστα ελιάς δίπλα, στο κουτάλι που θα φάμε την σούπα. Στολίζουμε με τον βασιλικό και πουδράρουμε με την πάπρικα. Αλάτι πιπέρι. Με το κουτάλι που έχουμε την πάστα ελιάς ενσωματώνουμε τα υλικά , ομογενοποιούμε και απολαμβάνουμε μια δροσερή τοματόσουπα.