“την ίδια συνταγή του κιμά καθώς και της σάλτσας μπορούμε να ακολουθήσουμε για ωραία τρυφερά μπιφτέκια ή κεφτέδες. Φυσικά πρέπει να εξαιρέσουμε το κύμινο και το ούζο που χαρακτηρίζουν τα σουτζουκάκια. Στα κεφτεδάκια εναλλακτικά χρησιμοποιούμε δυόσμο, επίσης στα μπιφτέκια μπορούμε προσθέσουμε πιπεριά, ρίγανη και μαϊντανό. Αφού πλάσουμε τα σουτζουκάκια μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο και να μην τα τηγανίσουμε, αν δεν συμπαθούμε το τηγάνι.”
Σουτζουκάκια Σε ένα ευρύχωρο μπολ βάζουμε τον κιμά και αναμειγνύουμε το μοσχάρι με το χοιρινό . Αφού τρίψουμε την φρυγανιά την ρίχνουμε πάνω στον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια . Το ελαιόλαδο με μέτρο όσο χρειάζεται για να δουλέψουμε καλά τον κιμά. Τα κρεμμύδια και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Αφού δουλέψουμε καλά τον κιμά με τα χέρια μας να ομογενοποιηθούν τα υλικά ,πλάθουμε τα σουτζουκάκια σε σχήμα οβάλ και τα τρεσάρουμε σε ένα ταψί. Σε ένα τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο να κάψει και έχουμε δίπλα τα σουτζουκάκια. Περνάμε ένα ένα από το αλεύρι, τα τινάζουμε λίγο και τα ρίχνουμε στη φριτούρα μέχρι να ροδίσουν γύρω γύρω. Αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα λάδια του τηγανιού. Τα κρατάμε μέχρι να φτιάξουμε τη σύβραση.
Σύβραση-Ενσωμάτωση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και το σκόρδο και μόλις χρυσαφίσουν λίγο σβήνουμε με το ούζο και γρήγορα, πριν εξατμιστεί όλο ρίχνουμε την Mala Peruviana και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε όλα τα μπαχαρικά και αφήνουμε σκεπασμένο να πάρει μια βράση για 5 λεπτά. Βγάζουμε από την φωτιά και αφού έχουμε τρεσάρει τα σουτζουκάκια όμορφα σε ένα ταψί ,περιχύνουμε με την σύβραση και κουνάμε το ταψί για να πάει παντού ισομερώς. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 -30 λεπτά περίπου ,μέχρι να δέσει η σάλτσα και να τραβήξουν τα σουτζουκάκια.