Σάλτσα Εσπανιόλ (sauce espagnole)

.

“συνοδεύει διάφορες παρασκευές σοτέ και ζυμαρικών”

 Υλικά

  • 100ml ζωμό κρέατος
  • 1 μπουκάλι Mala Peruviana red 500ml
  • Αρωματικά λαχανικά(κρεμμύδι, σκόρδο ,καρότο, σέλερι, πράσο, μαϊντανό κτλ )
  • 100γρ αλεύρι
  • 100γρ βούτυρο
  • Αλάτι πιπέρι
  • Εκτέλεση

Σάλτσα Εσπανιόλ Εκτέλεση

  Σε ένα σκεύος ζεσταίνουμε τον ζωμό, προσθέτουμε την Mala Peruviana και τα αρωματικά λαχανικά. Βράζουμε για μισή ώρα περίπου και περνάμε από σήτα ώστε να έχουμε καθαρή την σάλτσα μας. Σε ένα άλλο σκεύος φτιάχνουμε ένα ρου για να δέσουμε την σάλτσα μας. Σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και μόλις κάψει ρίχνουμε σιγά σιγά πασπαλίζοντας το αλεύρι, ανακατεύοντας γρήγορα. Μόλις δέσει και γίνει μια ζύμη προσθέτουμε με μια κουτάλα σιγά σιγά την σάλτσα μας και ανακατεύουμε. Βάζουμε να πάρει μια βράση αφού ενσωματώσουμε, δοκιμάζουμε, αλατοπιπερώνουμε.

Preparation

Categories:

Share it to social

Top