“δοκιμάστε και με μαριδάκι .Όσο πιο φρέσκο και ζωντανό είναι το ψαράκι τόσο πιο καλό αποτέλεσμα έχουμε. Κόβουμε τα κεφάλια και μαζί αφαιρούνται και τα εντόσθια. Είναι πολύ απλό και γρήγορο το καθάρισμα. Ακολουθεί καλό πλύσιμο .Είναι ιδανικός μεζές για το ούζο και το τσίπουρο δίπλα στην θάλασσα τις ηλιόλουστες μέρες.”
- 1 κιλό γαύρο
- ½ μπουκαλιού Mala Peruviana
- 2 πρέζες ρίγανη αποξηραμένη
- Ρίγανη φρέσκια(λίγες κορυφούλες)
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
Γαύρος φούρνου με Mala Peruviana κ.Βάϊα Εκτέλεση
Αφού καθαρίσουμε τον γαύρο όπως είπαμε παραπάνω και πλύνουμε καλά, τον τρεσάρουμε σε ένα ταψί ακτινωτά έτσι ώστε να μπορεί να σερβιριστεί και με το σκεύος. Πασπαλίζουμε με την ρίγανη και αλατίζουμε. Κόβουμε το σκόρδο σε χοντρά κομμάτια για να πάρουμε το άρωμά του κατά το ψήσιμο και το διασκορπίζουμε στο ταψί μας.
Περιχύνουμε με την Mala Peruviana τόσο ώστε να δώσουμε την νότα της ντομάτας στο ψαράκι και όχι να το επισκιάσουμε. Τονίζουμε ότι δεν είναι κοκκινιστό φαγητό απλά η ντομάτα συνυπάρχει με τα υπόλοιπα υλικά. Ψεκάζουμε με το ελαιόλαδο να πάει παντού και στολίζουμε με την φρέσκια ρίγανη να αρωματίσουμε. Κρατάμε μερικές τούφες να στολίσουμε κατά το σερβίρισμα.
Είναι έτοιμο να μπει σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Δεν πρέπει να ξεραθεί το ψαράκι αλλά να είναι ζουμερό. Επίσης ο χρόνος ψησίματος είναι πολύ λίγος οπότε θέλει προσοχή. Αν έχουμε ένα ωραίο πυρέξ ή ταψί μπορούμε να στολίσουμε με την υπόλοιπη ρίγανη και να σερβίρουμε όπως είναι.