Αγριογούρουνο στιφάδο από Άκης Πετρετζίκης

.

 Υλικά

  • 2 κιλά αγριογούρουνο η’ μοσχάρι
  • 2 κιλά κρεμμύδια κοκκάρι για στιφάδο
  • αλάτι
  • κόκκους πιπέρι
  • μπαχάρι
  • 1 μπουκάλι Mala Peruviana red 500ml
  • λίγο πελτέ
  • σκόρδο

 Για τη μαρινάτα

  • καρότα
  • σέλινο
  • κρεμμύδια ξερά
  • δαφνόφυλλα
  • λίγο σκόρδο
  • λάδι
  • λίγο άσπρο κρασί
  • ρύζι εάν θέλουμε για συνοδευτικό

Αγριογούρουνο στιφάδο Εκτέλεση

  Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το βάζουμε σε μια λεκάνη με τα υλικά της μαρινάτας.Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 1 βράδυ. Την άλλη μέρα βγάζουμε το κρέας από την μαρινάτα,το τσιγαρίζουμε καλά για να θωρακιστεί. Το βάζουμε στην γάστρα.
Βράζουμε την μαρινάτα στην κατσαρόλα. Άδειάζουμε με στραγγιστήρι τον ζωμό στην γάστρα. Τσιγγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε στην γάστρα μαζί με τα δαφνόφυλλα, σκόρδο, Mala Peruviana, πελτέ, αλάτι, πιπέρι και νερό μέχρι να σκεπάσει το κρέας.
Το βάζουμε στους 250c για μισή ώρα, μετά στους 200c για 1 ώρα και μετά στους 150c μέχρι να μαλακώσει και να πήξει η σάλτσα.

Από τον chef Άκης Πετρετζίκης

Preparation

Categories:

Share it to social

Top