Κόκορας κρασάτος

.

Υλικά

  • 1 κόκορα γύρω στα 2 κιλά
  • 1 μπουκάλι Mala Peruviana red 500ml
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Μπαχάρι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 20 γρ κόκκινο ξηρό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Κόκκορας Κρασάτος Οδηγίες

  1. Μεριδοποιούμε τον κόκορα και βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο να κάψει .
  2. Περνάμε τα κομμάτια του κόκορα να ροδίσουν. Προσθέτουμε ψιλοκομμένα το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπέρια σε ροδέλες. Σβήνουμε με το κρασί.
  3. Μόλις γλασάρει λίγο και έχει εξατμιστεί το κρασί περιχύνουμε με την Mala Peruviana ρίχνουμε 3-4 μπαχάρια και την κανέλα .
  4. Προσθέτουμε νερό μέχρι να φτάσει στο μέσο περίπου του κρέατος.
  5. Αλάτι πιπέρι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 1 ώρα και 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά η’ στο φούρνο αν μπαίνει η κατσαρόλα μας στους 200 βαθμούς.
  6. Πριν σερβίρουμε ελέγχουμε αν έχει δέσει σωστά η σάλτσα μας.Επίσης κατά την διάρκεια ελέγχουμε τα υγρά και αν είναι λίγα συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό για να μην σταματήσουμε τον βρασμό. Σερβίρουμε με χοντρό μακαρόνι και σκληρή χωριάτικη μυζήθρα.

*ένα κλασικό Ελληνικό φαγητό που έχει μεγαλώσει πολλές γενιές ιδίως λίγο παλαιότερα που τα κοκόρια υπήρχαν στις αυλές .Φυσικά δεν υστερεί σε τίποτα με ένα αγορασμένο καλό πουλερικό ελευθέρας βοσκής. Σε αυτό το σημείο γλυτώνουμε και το ξεπουπούλιασμα και το καψάλισμα που έκαναν στο κόκορα…

Preparation

Share it to social

Top