Τις αδειάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τις τρεσάρουμε όμορφα με την σειρά. Στο ίδιο τηγάνι συμπληρώνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα συμπληρώνουμε την Mala Peruviana,το αγριομάραθο, το μπούκουβο, αλάτι πιπέρι .
Αφήνουμε τη σύβραση να βγάλει τα αρώματα της βράζοντας για 5 λεπτά και περιχύνουμε πάνω από τις γαρίδες. Πουδράρουμε με την φέτα που έχουμε σπάσει σε κομμάτια με τα χεριά μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Όταν βγει πασπαλίζουμε με τα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα, ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε με το σκεύος.
*το φινόκιο χρησιμοποιείται στις κουζίνες μας πολύ συχνά… κάνοντας μια βόλτα όμως στο Ελληνικό ύπαιθρο θα ανακαλύψουμε ένα μέλος της οικογενείας του , το αγριομάραθο. Φύεται παντού και την άνοιξη μπορούμε να το μαζέψουμε, να το ψιλοκόψουμε και να το έχουμε στην κατάψυξη μας. Είναι χαρακτηριστικό λόγω της έντονης και ιδιαίτερης μυρωδιάς του. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά σε πολλές συνταγές έναντι άλλων μυρωδικών αφού θα το έχετε όπως σας το δίνει η φύση.