Φασολάκια

.

 Υλικά

  • 1 κιλό φασολάκια φρέσκα η’ κατεψυγμένα
  • ½ μπουκάλι Mala Peruviana red 500ml
  • καρότα
  • 3 πατάτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ή φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 πρέζες ψιλοκομμένο μαϊντανό (και ο δυόσμος είναι τέλειος σε μικρότερη ποσότητα)
  • 1 μικρή καυτερή πιπέριτσα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι πιπέρι

Φασολάκια Οδηγίες

  1.  Έχουμε καθαρίσει τα φασολάκια και τα υπόλοιπα υλικά .Κόβουμε σε ροδέλες τα καρότα ,ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι ,το σκόρδο και τον μαϊντανό .Τις πατάτες σε καρέ μετρίου μεγέθους.
  2. Βάζουμε ελαιόλαδο να καλύψει τον πάτο της κατσαρόλας και λίγο παραπάνω και σοτάρουμε το κρεμμύδι ,το σκόρδο ,το καρότο και τις πατάτες .Αφού τα γυρίσουμε με μια ξύλινη κουτάλα για 5 λεπτά προσθέτουμε τα φασολάκια. Αν είναι κατεψυγμένα τα ρίχνουμε κατευθείαν από τη σακούλα.
  3. Ανακατεύουμε καλά για να θωρακιστούν και τα φασολάκια ,ρίχνουμε την Mala Peruviana,τον μαϊντανό, την πιπερίτσα και το αλατοπίπερο .Αν θέλουμε μια μικρή πρέζα ζάχαρη.
  4. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά ,χαμηλώνουμε την φωτιά και το μόνο νερό που προσθέτουμε είναι δυο δάχτυλα στο μπουκάλι της Mala Peruviana το οποίο βάζουμε για να πάρουμε τα υπολείμματα της ντομάτας από την φιάλη.
  5. Τα λαχανικά θα κατεβάσουν τα δικά τους υγρά που φτάνουν για να μαγειρευτεί το φαγητό.
  6. Σε 30 λεπτά περίπου το φαγητό μας είναι έτοιμο. Κατά την διάρκεια κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα μην μας κολλήσουν στον πάτο. Αν ανακατέψουμε με κουτάλα τραυματίζουμε τα ευπαθή υλικά γιατί έχουν μαλακώσει .

*όλα τα ειδή γίνονται λαδερά με την ντομάτα να τα συμπληρώνει. Ένα καλοκαιρινό φαγητό που δίνει έντονη την αίσθηση της φρεσκάδας. Τα φρέσκα συνήθως θέλουν καθάρισμα από το κοτσάνι κ την κλωστή περιμετρικά. Τα κατεψυγμένα είναι μια εύκολη και ποιοτική λύση αφού δεν χρειάζονται καθάρισμα και τα έχουμε τον χειμώνα. Είναι ένα πολύ εύκολο και γρήγορο φαγητό φτάνει να σταθμίσουμε σωστά τις δοσολογίες των υλικών. Όχι πολύ λαδί να πλημυρίζει ειδικά για όσους το έχουν δωρεάν, προσοχή στο νερό να μην γίνουν σούπα και στο ανακάτεμα για να μην τραυματίζουμε τα υλικά .Ανακατεύουμε στην αρχή μόνο πριν μαλακώσουν τα συστατικά, έπειτα πιάνουμε την κατσαρόλα και την κινούμε κυκλικά ώστε να μην πιάσουν στον πάτο .Να θυμόμαστε ότι όταν σβήνουμε την φωτιά το φαγητό συνεχίζει να βράζει λογω της υπάρχουσας θερμοκρασίας η οποία εξαρτάται άμεσα από το πάχος του σκεύους (σε χρόνο και ένταση).

Preparation

Categories:

Share it to social

Top