“μια πολύ εναλλακτική και ωραία ιδέα για να χρησιμοποιήσουμε τα φύλλα spring rolls με υλικά που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας χωρίς να παραπέμπουν γευστικά στην Κίνα .Χρησιμοποιούμε φύλλα από σιτάλευρο τα οποία συνήθως είναι κατεψυγμένα. Είναι πιο υγιεινά γιατί ψήνονται στον φούρνο και δεν τηγανίζονται. Το μείγμα 5 μπαχαρικών είναι προαιρετικό αλλά αποτελεί μια γευστική γέφυρα της συνταγής με τα spring rolls οπότε καλό είναι να το χρησιμοποιήσουμε. Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε wok αν υπάρχει ,φυσικά αν διαθέτουμε φωτιά. Αλλιώς μια κατσαρόλα είναι ότι πρέπει για την παρασκευή της γέμισης.”
- 1 πακέτο spring rolls (40 φύλλα)
- 1 μπουκάλι Mala Peruviana
- Μισό λάχανο μετρίου μεγέθους
- Μανιτάρια (της αρεσκείας σας)
- 2 πιπεριές κόκκινες γλύκες
- 2 πιπεριές πράσινες
- 100 γρ καλαμπόκι
- 300 γρ τόνο σε νερό
- Πάπρικα
- 2 πρέζες μείγμα 5 μπαχαρικών
- Tabasco
- 1 πρέζα ζάχαρη
- Αλάτι , πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Spring Rolls by FOS Εκτέλεση
Κόβουμε ζουλιέν (λωρίδες ) το λάχανο και σοτάρουμε να μαραθεί λίγο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές κομμένες σε φέτες και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά. Συνεχίζουμε με το καλαμπόκι και τα αφήνουμε να αποβάλουν λίγο τα υγρά τους. Πουδράρουμε με τα 5 μπαχαρικά και περιχύνουμε με το 1/2 του μπουκαλιού Mala Peruviana. Αλάτι πιπέρι και Tabasco όσο spicy μας αρέσει. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτεί το μείγμα. Ταυτόχρονα λαδώνουμε με ένα πινέλο ένα ταψί και ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα.
Σβήνουμε την φωτιά ,αφήνουμε το μείγμα 5 λεπτά ανακατεύοντας να ανασάνει και ρίχνουμε τον τόνο ανακατεύοντας να ενσωματωθεί ισομερώς. Γεμίζουμε τα φύλλα με μια κουταλιά στο κέντρο και ρολλάρουμε όπως τα spring rolls .Κλείνουμε τις άκρες και ρολλάρουμε σαν μπουρέκι. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται στα 20 φύλλα. Επειδή πιθανόν τα υγρά να έχουν πανιάσει το πρώτο φύλλο προσθέτουμε άλλο ένα αφού τα έχουμε τυλίξει όλα πρώτα έτσι ώστε να είναι γρήγορα έτοιμα μετά το δεύτερο φύλλο να μπουν στο φούρνο. Όταν τα έχουμε τυλίξει όλα και με το δεύτερο φύλλο, περνάμε με το πινέλο λίγο ελαιόλαδο επάνω τους όπως είναι τρεσσαρισμένα στο ταψί και βάζουμε στον φούρνο μέχρι να γίνουν ροδοκόκκινα. Μέχρι να ψηθούν σε μια μικρή κατσαρόλα φτιάχνουμε μια εύκολη και απλή σάλτσα με το άλλο μισό μπουκάλι Mala Peruviana, προσθέτοντας την ζάχαρη και μια ιδέα 5 μπαχαρικά, 4 σταγόνες Tabasco, αλάτι πιπέρι. Όταν δέσει λίγο, σε δέκα λεπτά περίπου, όσο δηλαδή θα κάνουν και τα spring rolls στον φούρνο την κρατάμε για να σερβίρουμε πάνω από τα spring rolls.
Σερβίρουμε σε πιάτο 3 κομμάτια, τα δυο δίπλα και ένα κάθετα επάνω τους και ρίχνουμε την σάλτσα κορδόνι. Δεν χρειάζεται πολύ. Επίσης η σάλτσα μπορεί να σερβιριστεί ξεχωριστά και να βουτάμε τα spring rolls εκεί όπως στην γλυκόξινη.