Αρακάς

.

“γρήγορο και εύκολο φαγητό γεμάτο δροσιά και την γλυκύτητα του αρακά. Γίνεται όπως όλα τα λαδερά και πρέπει να προσέξουμε το λαδί μην είναι παρά πολύ ,τα υγρά μην κολυμπά ο αρακάς στο νερό και να μην ανακατεύουμε όταν μαλακώσουν τα υλικά και τα τραυματίζουμε. Οι χρωματικές αντιθέσεις και σε αυτό το φαγητό αποτελούν καμβά. Πράσινο, κόκκινο, πορτοκαλί ,το ξανθό του κρεμμυδιού. Εδώ θα χρησιμοποιήσουμε Mala Peruviana orange και θα πετύχουμε μια ποιο παλ αισθητική του πιάτου, όχι της έντονης αντίθεσης με το κόκκινο της συμβατικής ντομάτας .Είναι πιο κοντά στον αρακά λεμονάτο χρωματικά αλλά γευστικά έχουμε πλήρη επίγευση της ντομάτας με ποιο γλυκές πινελιές, λόγω των ιδιοτήτων του πορτοκαλί χυμού ντομάτας.”

 Υλικά

  • 1 κιλό αρακάς φρέσκος η’ κατεψυγμένος
  • ½ μπουκάλι Mala Peruviana orange 500ml
  • 2 καρότα
  • 3 πατάτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό η’ φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Άνηθο (εναλλακτικά του πάει και το μάραθο σε μικρότερη ποσότητα)
  • 1 μικρή πιπερίτσα καυτερή(δίνει σπιρτάδα)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι πιπέρι

Αρακάς Εκτέλεση

   Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, όσο καλύπτει τον πάτο και λίγο παραπάνω. Σοτάρουμε ψιλοκομμένα το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε ροδέλες. Προσθέτουμε τις πατάτες σε κύβους μετρίου μεγέθους και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τον αρακά( αν είναι κατεψυγμένος κατευθείαν από την συσκευασία) και ανακατεύοντας ενσωματώνουμε τον άνηθο και την καυτερή πιπεριτσα. Αφού τους δώσουμε λίγο χρόνο να σοταριστουν περιχύνουμε με την Mala Peruviana orange ανακατεύουμε.

   Ξεπλένουμε την φιάλη της Mala Peruviana με δυο δάχτυλα νερό μόνο για να πάρουμε τα υπολείμματα του χυμού και αυτό είναι το νερό που βάζουμε στο φαγητό. Όχι παραπάνω διότι τα υγρά των συστατικών είναι αρκετά για μαγειρευτούν και να έχουμε ένα σωστό αποτέλεσμα στην συμπύκνωση της σάλτσας στο τέλος. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε για τελευταία φορά με την κουτάλα. Κλείνουμε το καπάκι και ανακινούμε κυκλικά την κατσαρόλα κατά την διάρκεια.

   Σε 30 λεπτά περίπου είναι έτοιμο. Ο χρόνος εξαρτάται από το σκεύος (πάχος και είδος μετάλλου, χύτρα κτλ) και την εστία (φωτιά ή ρεύμα).

*Αφού κλείσουμε την φωτιά το φαγητό συνεχίζει να βράζει.

Preparation

Categories:

Share it to social

Top