Ριζότο με Mala Peruviana και βασιλικό

.

“το ριζότο δικαιωματικά αποτελεί ένα από τα θαυμαστά Ιταλικά πιάτα. Απαιτεί την απολυτή προσοχή μας κατά την παρασκευή του αλλά δεν θεωρώ ότι χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις αν κάποιος ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες. Ιδανικό πιάτο για ένα δείπνο συνοδευόμενο με ένα καλό λευκό ή ροζέ κρασί. Προσοχή στην ποσότητα του ζωμού που εφαρμόζουμε στο ρύζι ,πρέπει να απορροφά και να συμπληρώνουμε σιγά σιγά. Ένα Ελληνικότατο πιάτο που συναγωνίζεται το Ιταλικό ριζότο και είναι εμπνευσμένο από την τεχνική αυτή είναι το κριθαρώτο. Αντικαταστήστε το ρύζι με το κριθαράκι και απλά παίξτε με τους χρόνους που χρειάζονται τα εκάστοτε υλικά να ενσωματωθούν στην αντίστοιχη συνταγή. Επίσης αντικαταστήστε την παρμεζάνα με ένα Ελληνικό αλμυρό κ σκληρό τυρί.”

 Υλικά

  • 1 ½ κούπα ρύζι για ριζότο
  • ½ μπουκάλι Mala Peruviana red ή orange 500ml
  • 6 κούπες ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 1 κούπα παρμεζάνα
  • 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • ½ κούπα λευκό ή ροζέ κρασί
  • 1 πρέζα φρέσκο θυμάρι
  • 1 πρέζα φρέσκο βασιλικό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρέσκο πιπέρι

Ριζότο με Mala Peruviana και βασιλικό Εκτέλεση

   Έχουμε έτοιμο τον ζωμό σε ένα σκεύος ζεστό να περιμένει. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την Mala Peruviana να ζεσταθεί με την ζάχαρη, λίγο αλάτι και το θυμάρι για 10 λεπτά περίπου και αφήνουμε να περιμένει. Σε ένα βαθύ τηγάνι ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και όταν κάψει ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να χρυσαφίσει. Προσθέτουμε το ρύζι και το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε μέχρι να θωρακίσουμε το ρύζι ,μια ιδέα αλάτι. Ανακατεύουμε συνεχώς πολύ καλά μην μας κολλήσει το ρύζι .Υπ όψιν η διαδικασία γίνεται σε δυνατή φωτιά.

   Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε λίγο να γλασάρει. Σιγά σιγά ρίχνουμε τον ζωμό, σχεδόν μια μικρή κουτάλα κάθε φορά ,δίνοντας χρόνο στο ρύζι να τραβήξει τα υγρά και να βγάλει το άμυλο του. Αφού πάρει όλο τον ζωμό ανακατεύοντας ,προσθέτουμε την σάλτσα με Mala Peruviana και του δίνουμε μια βράση. Σβήνουμε, αφήνουμε να ηρεμήσει λίγο και ρίχνουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα . Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού. Το ριζότο πρέπει να είναι κρεμώδες. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με τον φρέσκο βασιλικό. Τέλος σημαντικό είναι το φρεσκοτριμμένο πιπέρι που πρέπει να συμπληρώσει το πιάτο.

Preparation

Categories:

Share it to social

Top