“είναι μια τεχνική για να σερβίρουμε τα αυγά δίνοντας τους άλλη μορφή, από την συνηθισμένη. Πολύ απλή στην εκτέλεσή της και μπορούμε να συνδυάσουμε πολλών ειδών σάλτσες. Στο μπουκέ γαρνί λαχανικών μπορούμε να συμπεριλάβουμε ότι λαχανικά διαθέτουμε.Σκοπός μας είναι να αρωματίσουν την σάλτσα μας και να αφαιρεθούν.”
- 2 αυγά
- Λίγο βούτυρο
- ½ μπουκαλιού Mala Peruviana orange ή red 500ml
- 1 κρεμμύδι ξερό μικρό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 φέτες μπέικον (προαιρετικά)
- 1 μπουκέ γαρνί λαχανικών
- 1 πρέζα βασιλικό(φρέσκο ή αποξηραμένο)
- Αλάτι πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Αυγά μουλέ σάλτσα Mala Peruviana (les oeufs moules) Εκτέλεση
-Αυγά-
Παίρνουμε φόρμες με διάφορα σχήματα ,τις βουτυρώνουμε και σπάμε τα αυγά μέσα. Σε ένα ταψί βάζουμε νερό και της βυθίζουμε δημιουργώντας ένα μπαίν μαρί .Εκεί θα ψήσουμε τα αυγά μας είτε στον φούρνο είτε στο μάτι της κουζίνας μας. Όταν ομογενοποιηθούν βγάζουμε από το μπαίν μαρί και ξεφορμάρουμε σε πιάτα της αρεσκείας μας.
-Σάλτσα-
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον ψιλοκομμένο ,το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε το μπουκέ γαρνί και την Mala Peruviana. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε να βράσει για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Μόλις σβήσουμε ρίχνουμε τον βασιλικό να βγάλει το άρωμα του και λίγο έξτρα ελαιόλαδο. Τοποθετούμε την σάλτσα δίπλα από τα αυγά και σερβίρουμε.